Arboretum krijgt facelift

Arboretum krijgt facelift

Arboretum krijgt facelift

Print
Kalmthout - Het Arboretum staat voor ingrijpende werken. De tuin krijgt een nieuwe ingang, uitgebreide parking, groene voortuin en een verhard verbindingspad.
"Toen ik hier vijftien jaar geleden begon te werken, moest ik zoeken naar de ingang. Dat gaat nu veranderen", begint conservator Bram Rammeloo. Ook de wens naar een nieuwe, puttenvrije parking werd al enkele jaren geleden uitgesproken. Vanaf 7 november komt daar verandering in. Dan begint een aannemer aan het grote werk dat vooral vanaf de straatkant een metamorfose zal betekenen voor de botanische tuin.

"De grootste ingreep is de verplaatsing van de ingang. Die verschuift verder van het station weg en zal aparte toegangswegen voorzien voor enerzijds autoverkeer en anderzijds fietsen en motoren. Fietsers en motorrijders krijgen een eigen stalling en voor elektrische fietsen komt er een oplaadpunt", legt Rammeloo uit.
In totaal komen er achttien verharde parkeerplaatsen en drieëndertig op grasverharding.

Verder zal het Arboretum volgend jaar een nieuwe omheining krijgen, betere signalisatie, een vernieuwd terras en een nieuwe voortuin en een breder voetpad aan de straatkant.

De vernieuwingen brengen ook 86 nieuwe bomen met zich mee, maar daarvoor moeten er wel 26 verdwijnen. Daarbij hoort ook de hoogste Canadapopulier, die ondanks vele discussies toch weg moet uit veiligheidsredenen.

Bovenop al deze structurele plannen kregen ze bij het Arboretum nog meer goed nieuws. Het Europees landbouwfonds trekt 17.500 euro uit voor een nieuw verhard wandelpad dat de populairste plekjes in tuin met elkaar verbindt. Ook dat project zal midden 2014 klaar zijn.

De tuin blijft gedurende alle werken open op de normale tijdstippen.

www.arboretumkalmthout.be

Foto W&F - Conservator Bram Rammeloo en gedeputeerde van provincie Antwerpen Inga Verhaert (sp.a) stellen het plan van de nieuwe parking voor

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio