Eva Brems verlaat de politiek

Eva Brems maakt een einde aan haar politieke carrière. Het Groen-parlementslid zal in 2014 niet op de lijst staan voor de Kamer in Vlaams-Brabant. "Ik doe het gewoon niet zo graag", zegt ze in De Tijd.

fvranckx

Brems zetelt sinds 2010 voor de groenen in het federale parlement. Ze haalde in Leuven zelfs de eerste Kamerzetel. Brems was eerder al docente Mensenrechten aan de Universiteit Gent en voorzitter van Amnesty International. Het grote publiek leerde haar kennen door haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld.

"Ik kies ervoor om voltijds terug te keren naar de academische wereld", vertelt ze vandaag in de krant. "Ik zie het niet zitten om me opnieuw voor vier jaar te engageren. Ik heb veel geleerd in de politiek, maar ik doe het gewoon niet zo graag."

GAS-boetes

Kamerfractieleider Stefaan Van Hecke roemt de "scherpe analyse en duidelijke standpunten" van Brems. "Op vlak van mensenrechten en buitenlands beleid wordt ze door iedereen binnen het parlement gerespecteerd", onderstreept hij.

De groenen bedanken de professor mensenrechten uitdrukkelijk voor de druk die ze uitoefende voor het lidmaatschap van Palestina als waarnemende staat bij de VN, maar ook voor haar werk rond de GAS-boetes. "In het GAS-dossier vertegenwoordigde Eva Brems als enige wat er leefde bij de bevolking", vindt Van Hecke.

Foto PN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER