Miami start seizoen met ruime zege tegen Bulls, Lakers verrassen Clippers

Print

Miami start seizoen met ruime zege tegen Bulls, Lakers verrassen Clippers

Miami Heat heeft dinsdag een uitstekende start genomen in de NBA. De titelverdediger haalde het op Opening Night in de eigen AmericanAirlines Arena met 107-95 van de Chicago Bulls en zette zijn race naar zijn derde opeenvolgende titel ('three-peat') goed in.

Voor aanvang van de partij kregen de spelers van Miami hun kampioenschapsringen van 2012 overhandigd. Tegen een van de voornaamste concurrenten in de Eastern Conference kwam de thuisploeg vrijwel nooit in de problemen. Sterspeler LeBron James werd met zeventien punten topschutter bij de Heat, maar liefst zeven thuisspelers maakten minstens tien punten. Bij de bezoekers was Carlos Boozer goed voor 31 punten en maakte Derrick Rose zijn wederoptreden na meer dan een jaar blessureleed. 'D-Rose' lukte twaalf punten.


In de tweede partij op Opening Night versloegen de LA Lakers, nog steeds zonder hun geblesseerde sterspeler Kobe Bryant, in de stadsderby de LA Clippers met 116-103. De Lakers maakten in het laatste kwart maar liefst 41 punten en zetten hun stadsgenoten zo KO.


Indiana ten slotte rekende op eigen terrein af met Orlando, het werd 97-87.

Belga, Foto's USA TODAY Sports/AFP

Meer sportnieuws