Vakbonden stadspersoneel gaan werk onderbreken

Vakbonden stadspersoneel gaan werk onderbreken

Vakbonden stadspersoneel gaan werk onderbreken

Print
Het gemeenschappelijk vakbondsfront roept zijn leden op om op 12 november het werk te onderbreken. Daarmee wil het protesteren tegen de nieuwe openingstijden van de stedelijke loketten.

De eerste actie is gisteravond aangekondigd door de secretarissen van ACOD en ACV. “De datum 12 november is heel bewust gekozen, want op datzelfde moment plegen wij overleg met schepen van Loketten Liesbeth Homans”, zegt Skender Baleci (ACV). “Hoe lang de werkonderbreking zal duren, is afhankelijk van de resultaten van dat overleg. Als er géén resultaten zijn, dan vrees ik dat het hek van de dam is.”

“De mensen zijn echt héél boos”, meent Baleci. “Het werken op zaterdag ligt heel moeilijk. En met avondopeningen tot 18 en 20u in de week zijn ze nog zelden op een normaal uur thuis. De werkdruk aan de loketten is op dit moment al heel hoog.”

“Onze leden hebben ook grote twijfels of de maatregelen de burgers wel zullen dienen. En ze vragen zich af of de snelle timing wel haalbaar is en of de burger wel goed genoeg wordt geïnformeerd over de veranderingen. Bijvoorbeeld: hij moet straks een afspraak maken voor de loketten, maar wéét hij dat wel? Die onzekerheid zorgt voor nog meer stress”, zegt Baleci.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Regio Stad, blz. 13

LEX MOOLENAAR
Foto Wim Hendrix

.

Nu in het nieuws