Napolitaanse maffia in Vlaanderen

Napolitaanse maffia in Vlaanderen

Napolitaanse maffia in Vlaanderen

Print
In pure maffiastijl overviel een bende overvallers uit Napels juwelentransporten in ons land en maakte zo meer dan een miljoen euro buit. Het kopstuk opereerde vanuit de Antwerpse diamantwijk. De daders hebben banden met de Napolitaanse Camorra.

“De daders plakten een gps-tracker (een toestel om te traceren, red.) onder de wagen van hun slachtoffer zodat ze hem gemakkelijk konden volgen”, zegt directeur Luc Boterberg van de federale gerechtelijke politie in Dendermonde.

Francesco M. (48) was het brein. Vanuit een kantoortje in de Antwerpse diamantwijk stuurde hij de bende en liet telkens nieuwe daders overkomen uit Napels.

Nadat een eerste overval in Gent was mislukt, de juwelier rook onraad en verwittigde zijn vertegenwoordiger, lukte het op 5 april 2011 wel. Een juwelenvertegenwoordiger werd op klaarlichte dag overvallen toen hij een juwelierszaak in het centrum verliet. Twee mannen op een motor en met een helm op , reden langs hem en sleurden de koffer uit zijn handen. Ze verdwenen met juwelen voor een waarde van 900.000 euro.

Lees vandaag meer in uw krant

THIERRY GOEMAN, STEF VAN OVERSTRAETEN
Foto Concentra

.

Nu in het nieuws