Universiteit blijft 'open'

Universiteit blijft 'open'

Universiteit blijft 'open'

Print
Een dag na de bommelding en de daaropvolgende grootscheepse evacuatie liep het leven op de Universiteit Antwerpen gisteren gewoon door. Bij leerlingen en personeel klonken gemengde reacties op de dreiging.

Gemengde reacties dinsdagmiddag in en rond de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen (UA). “Schrik? Waarom dan wel? Er is niet eens iets gevonden”, klinkt het bij de 26-jarige TEW-student Jamal Ra- fiyev. “Ik was er gisteren (maandag, red.) ook niet, dus ik heb de evacuatie niet eens meegemaakt.” Ook Celine Blommaert, een 22-jarige laatstejaarsstudente in de faculteit Rechten, is niet onder de indruk van de dreiging.

Een ander verhaal horen we bij het schoonmaakpersoneel van de universiteit. “Wij komen hier altijd als eerste toe, om 6u ’s morgens”, vertellen Pia Van Hoogendorp (55) en Cynthia Bosmans (59). “Als wij aan ons werk beginnen, is hier nog niemand anders aanwezig. Nu zijn we wel extra voorzichtig. Als we nu een pakketje zien liggen of iemand verdacht zien rondlopen, zullen we zeker onmiddellijk de nodige diensten op de hoogte brengen.”

Lees meer in uw krant

SARE
Foto Frederik Beyens

.

Nu in het nieuws