Onbekende schiet hond neer op meter van baasje

In Schelle heeft zich dinsdagochtend een verbijsterend incident afgespeeld. Een vrouw die met haar hond, een Duitse herder, haar dagelijkse vaste ochtendwandeling deed, zag voor haar ogen plots haar hond neerzijgen. Chevy werd neergeschoten en verkeert nog steeds in levensgevaar. De dader is nog niet opgepakt.

jrosquin

Marijke doet met Chevy dagelijks dezelfde wandeling langs de velden achter haar woning. "Ik was het paardje aan het strelen terwijl de hond even wat verder weg was gelopen", getuigde ze aan de camera van ATV. "Toen hij terug in mijn richting kwam gelopen, hoorde ik ineens een knal en zag ik Chevy op de grond vallen. Er kwam heel wat bloed uit het beestje gespoten." Chevy overleefde de 'aanslag', maar zijn leven hangt aan een zijden draadje.

De familie van Marijke heeft al een vermoeden wie de dader kan zijn. Andere buren klaagden ook al over een man die het niet kon verdragen dat honden hier kwamen wandelen.

De schoonzoon van Marijke reageert verbijsterd. "We mogen ergens nog van geluk spreken dat die dader goed kon mikken, want hij stond op ongeveer een meter van mijn schoonmoeder." De man kan deze daad niet vatten. "Hier lopen nog mensen, hier spelen kinderen. Wie hier verantwoordelijk voor is, moet zwaar aangepakt worden."

Nu in het nieuws