Krijgt Essen ook sneeuwstraten?

Krijgt Essen ook sneeuwstraten?

Krijgt Essen ook sneeuwstraten?

Print
Essen -Als er sneeuw ligt, dan moet daarin gespeeld kunnen worden. Daarom stellen Agnes Broos en Katrien Somers (N-VA/PLE) voor om enkele straten als sneeuwstraat voor de spelende kinderen voor te behouden.

“Een strenge winter zorgt gelukkig niet alleen voor allerlei verkeersellende,” stelt Katrien Somers.
"Sneeuw is ook geweldig om in te spelen en daarom willen we dat, waar de bewoners het willen, de sneeuw gewoon in de straat mag blijven liggen."

N-VA/PLE bouwt daarmee voort op het succes van de zomerse speelstraten. "Daar krijgen de spelende kinderen voorrang op de auto's”, zegt Agnes Broos. “Alleen plaatselijk verkeer mag er nog door. Dat moet ook kunnen wanneer er sneeuw ligt".

Op vraag van de straat

Broos en Somers willen daarom dat de Essenaren kunnen vragen dat hun straat een sneeuwstraat wordt, waar niet wordt gestrooid en waar de regels van een speelstraat gelden zodra er sneeuw ligt.

"Natuurlijk kan dat niet in de hoofdstraten van de gemeente, maar dat is al voorzien in het speelstratenreglement," zegt Broos. “Bovendien moet uiteraard eerst prioriteit gegeven worden aan het berijdbaar maken van die straten.”

"Maar daarna mag er ook aan de sneeuwpret worden gedacht," vindt Somers "en daarom kan het systeem best nu worden opgestart, zodat we tegen de winter weten welke straten een sneeuwstraat worden."

Info:Agnes Broos, tel. 0486.62.03.76, agnes.broos@nvaple.be

Katrien Somers, tel. 0473.83.15.12, katrien.somers@nvaple.be

Op de foto:

Agnes Broos en Katrien Somers in een potentiële sneeuwstraat. De kleine Lore kijkt al uit naar de winterpret.

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio