Fietspad langs Kleine Aa moet heraangelegd worden

Fietspad langs Kleine Aa moet heraangelegd worden

Fietspad langs Kleine Aa moet heraangelegd worden

Print
Essen - Het fietspad langs de Kleine Aa tussen Schanker en Over d'Aa is één van de mooiste van de grensgemeente, maar het is in slechte staat. Dirk Smout en Kevin Ooye (N-VA/PLE) dienen daarom een voorstel bij de gemeenteraad in om het grondig aan te pakken.
“Het fietspad is al geruime tijd minder goed berijdbaar”, legt Kevin Ooye uit. "Het probleem zit vooral in de bomen die het wegdek omhoog drukken. Natuurlijk moeten die blijven staan, want ze horen bij het landschap. Dus moet er een andere oplossing komen."

De N-VA/PLE voorziet hiervoor twee mogelijkheden. "Een alternatief is om het fietspad met een zogenaamde 'wortelbrug' aan te leggen, waarbij de boomwortels onder het wegdek blijven”, zegt Dirk Smout. “Maar ook een volledige heraanleg biedt een uitweg.”

"Een nieuw fietspad achter de bomen is wellicht nog beter," volgens Kevin Ooye, "want dan kan meteen ook de hier en daar afkalvende oever worden aangepakt."

Het gemeentebestuur moet dan wel de grond verwerven, maar dat hoeft, niet onoverkomelijk te zijn, zegt Smout. "Het provinciebestuur zal wellicht bereid zijn om de kosten te delen, en als het fietspad in het toeristisch knooppuntennetwerk wordt geïntegreerd is een gedeeltelijke subsidiëring mogelijk."

Voor N-VA/PLE is het belangrijkste dat het mooie fietspad snel wordt vernieuwd.
Essen moet zijn naam als fietsgemeente immers blijven waarmaken, zo klinkt het.

Info:Dirk Smout, tel. 03/677 12 22, dirk.smout@nvaple.be

Kevin Ooye, tel. 0477/85 52 25, kevin.ooye@nvaple.be

Op de foto:

Dirk Smout en Kevin Ooye op het fietspad

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio