FIFA stelt loterij om WK-tickets uit tot 11 november

FIFA stelt loterij om WK-tickets uit tot 11 november

FIFA stelt loterij om WK-tickets uit tot 11 november

Print
De wereldvoetbalbond FIFA gaat op 11 november loten om de beschikbare WK-tickets voor Brazilië te verdelen onder de 6,2 miljoen mensen die een aanvraag indienden. Wie uit de trommel komt, krijgt voorrang om een ticket aan te kopen voor de verschillende wedstrijden op het wereldkampioenschap. De loting was eerst voorzien voor 6 november, maar werd nu dus uitgesteld.

"Het uitstellen van de loting dient om het toezicht van de Braziliaanse overheden op de procedures van de loting te garanderen", stelt de FIFA in een persbericht. Na de loting mogen fans die geen succes kenden opnieuw aanvragen indienen, dat kan van 11 tot 28 november. 6,2 miljoen voetbalsupporters dienden tijdens de eerste aanvraagperiode al een kandidatuur in.

Bij de loting krijgen de Braziliaanse voetbalfans voorrang, voor hen zijn in totaal 300.000 tickets voorzien. Wanneer de eerste loting (op 11 november) afgelopen is, zal de FIFA bekendmaken hoeveel tickets er ter verdeling overblijven voor de tweede aanvraagperiode.

In totaal zijn voor het gehele wereldkampioenschap 3,72 miljoen voetbaltickets beschikbaar, verdeeld over beide verkoopsperiodes.

Foto: PN
Het Maracana-stadion in Rio de Janeiro

Meer sportnieuws