Herenkapper Wim Roels wanhopig in zoektocht naar opvolger

Wim Roels is een van de twee nog resterende specifieke herenkappers in Kapellen. Zijn enige overblijvende concurrent is ook al aan pensioen toe, net als Wim. Maar Wim heeft na onnoemelijke inspanningen nog steeds geen opvolger gevonden, ook al mag die gratis de populaire kapperszaak overnemen.

Roland Haentjens

Wim is sinds januari dit jaar 65. Hij zou maar wat graag met pensioen gaan. Maar hoewel hij reeds sedert vorig jaar, ter voorbereiding van zijn pensioen, op zoek ging naar een opvolger, kwam tot nu toe geen enkele kandidaat zich melden. Wim Roels doet zijn relaas: “ In 1973 ben ik hier in dit pand ingetrokken. Ik was toen de vijfde herenkapper in Kapellen. Uiteindelijk bleven wij hier in Kapellen met slechts twee specifieke herenkapperszaken over, tegenover momenteel 33 gemengde kapperszaken in de gemeente. Met mijn pensioen in zicht ben ik beginnen adverteren; in GvA, in weekbladen, een gespecialiseerd kapperstijdschrift, op kapper sites op het internet… ik ging op de duur zelfs aan de drie kapperscholen in het Antwerpse staan om reclame te maken voor de overname van mijn zaak.”

Maar wat schort er dan dat zo’n populaire zaak geen overnemer vindt? Wim:” Het is zeker niet dat ik teveel zou vragen! Integendeel, ik vraag gewoon niets! Uiteraard moet de overnemer wel de huishuur betalen. Maar alles wat in de zaak staat krijgt hij/zij gewoon cadeau. Alleen is mijn zaak natuurlijk een pure herenkapperzaak”.

Maar er is nog een ander belangrijk element: Wim Roels zijn herenkapperszaak is gevestigd in een huis dat ontstond op de tekentafel van de befaamde architect Jo Crepain: “ Toen ik hier dit pand kocht, mocht hij ons huis tekenen: het was een quasi onmogelijke opdracht: een handelshuis creëren van 3,75 m breed! Jo slaagde in de opdracht en hoe! De Jo Crepainroute in Kapellen start trouwens hier”.

Hoe moet dit dan verder? “ Op 1 juli volgend jaar hou ik het definitief voor bekeken. Indien we dan nog geen opvolger herenkapper gevonden hebben, verruimen we het aanbod naar de vrije beroepen. Doordat deze woning een beschermd monument is, mogen wij het niet privé verhuren. Maar wij snakken er nu wel naar om van een welverdiende rust te genieten.”

Op de foto Wim Roels met zijn vrouw en jarenlange trouwe helpster in de zaak, Sonja.

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio