Inspecteur schrijft lied voor agent die gewond raakte in Meulenberg

Print
Essen - Politieagent Mario Ghijs (42) uit Lummen, die zwaargewond raakte tijdens de rellen in de Houthalense wijk Meulenberg, is uit zijn coma ontwaakt. De politieman had vrijdag een gesprek met zijn vrouw en familie. De feiten raakten Dave Van Ginderen, inspecteur van politiezone Grens, en hij schreef een lied voor Mario Ghijs.

Nadat op 11 oktober een eerste poging om een 19-jarige man uit Houthalen door de lokale politie te arresteren op hevig verzet stuite, rukten tachtig agent uit diverse omliggende zones uit. De politie werd met stenen bekogeld. Mario Ghijs werd door een steen aan het hoofd geraakt en crashte met het politievoertuig. Hij werd met een schedelfractuur in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De rellen in Houthalen hadden inspecteur Dave Van Ginderen (foto), van politiezone Grens, diep geraakt. Van Ginderen schreef zijn gevoelens uit in het lied, dat hij Together We Stand (‘we staan samen’) noemde om het geweld aan te klagen en om zijn getroffen collega en diens familie bijstaan in hun moeilijke periode.

Oorspronkelijk was het lied alleen geschreven voor de familie van Mario Ghijs. Maar vrienden die het nummer hoorden, begonnen het al snel te delen via Facebook.

B / MaTi

Beluister het nummer Together we stand:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio