Huub Broers: "De Wever kan titelvoerend burgemeester worden"

Huub Broers: De Wever kan titelvoerend burgemeester worden

Huub Broers: "De Wever kan titelvoerend burgemeester worden"

Print
Volgens N-VA-Senaatsfractieleider Huub Broers staat al vast wat kopman Bart De Wever zal doen bij de verkiezingen. "Wij weten al wat hij gaat doen, maar zeggen het nog niet", zegt Broers in een interview met Knack deze week. "Laat Bart zelf beslissen wanneer hij daarover communiceert. Wees gerust, dat zal geen drie maanden meer duren."

De vraag wat N-VA-voorzitter De Wever bij de verkiezingen in 2014 zal doen, dook de jongste maanden geregeld op. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar zei de Vlaams-nationalist steeds resoluut Antwerps burgemeester te willen blijven, maar sinds enige tijd klinkt het dat pas begin 2014 "duidelijk zal zijn wie er precies naar waar gaat".

Titelvoerend burgemeester?

Volgens Broers is de kogel in elk geval wel al door de kerk. Als De Wever toch zou kiezen voor een ministerpost of het minister-presidentschap, hoeft dat in elk geval niet het einde te zijn van zijn burgemeesterschap, argumenteert de senator nog.

"Veronderstel, ik zeg wel veronderstel, dat Bart voor een andere functie kiest. Dan bestaat er een decreet dat hem daarvoor de mogelijkheid geeft. Je kunt jezelf laten verhinderen als burgemeester als je parlementslid of minister wordt. Dan blijf je titelvoerend burgemeester, maar wordt er tijdelijk een andere burgemeester aangeduid die jouw bevoegdheden overneemt", aldus Broers in een uittreksel van het interview dat al op de Knack-website staat.

Foto: Belga

.

Nu in het nieuws