Braziliaanse agente vindt hoofd echtgenoot in rugzak

In Rio de Janeiro heeft een politieagente dinsdagochtend een gruwelijke ontdekking gedaan. Ze vond aan haar huis de rugzak van haar man met daarin zijn hoofd. Dat staat dinsdag te lezen op de website G1 van de Braziliaanse krant O Globo.

fvranckx

Het slachtoffer is een 35-jarige winkeleigenaar en ex-voetballer die getrouwd was met een politieagente. Maandagavond werd hij voor zijn winkel, in Realengo aan de westrand van Rio de Janeiro, ontvoerd in zijn eigen wagen. Dinsdagochtend vond zijn vrouw het hoofd van haar man aan hun huis. Volgens de website G1 waren de ogen van het slachtoffer uitgestoken en zijn tong afgesneden. De man zou geen vijanden hebben gehad en er waren geen bedreigingen aan zijn adres geuit.

De vrouw van het slachtoffer werkt voor een eenheid van de militaire politie in Rio de Janeiro die favela's, teruggewonnen door de overheid op lokale (drugs)bendes, helpt pacificeren. De autoriteiten weigerden de identiteit van de vrouw en haar vermoorde man vrij te geven.

Het is de tweede keer in enkele dagen dat Realengo wordt opgeschrikt door dodelijk geweld. Vorige donderdag werden zeven mensen gedood tijdens een nachtelijke schietpartij. Vermoedelijk ging het om een afrekening in het drugsmilieu.

Met het oog op het WK-voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016, is de veiligheid in Rio de Janeiro al veel verbeterd. Onder meer door de militaire politie die tientallen favela's onder controle houdt. Dat dit echter niet zonder slag of stoot gebeurt, bewijzen verschillende recente oprispingen van moord en geweld.

Belga, Archieffoto PN