Zeven gewonden bij verkeersongeval in Leuven

Bij een verkeersongeval op de Nieuwe Mechelsesteenweg in Leuven zijn dinsdagmiddag zeven mensen gewond geraakt. Eén 67-jarige man uit Bierbeek raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar, de zes andere gewonden zijn er minder erg aan toe. Door het ongeval was de Nieuwe Mechelsesteenweg gedurende een viertal uur grotendeels versperd voor het verkeer. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

jrosquin

Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur ter hoogte van de verkeerslichten aan de oprit van de E314. Vijf personenwagens stonden allemaal stil aan het rode verkeerslicht, drie op de rechterrijstrook, twee op de linkerrijstrook, toen een vrachtwagen op hen inreed. De vrachtwagen raakte eerst de achterste wagen op de rechterrijstrook en duwde vervolgens alle wagens op elkaar.

Twee gewonde kinderen

Zeven personen raakten daarbij gewond, waarbij vijf in éénzelfde wagen. Een 67-jarige man uit Bierbeek werd zwaargewond afgevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar. De zes andere slachtoffers, waarbij twee kinderen, bleken slechts lichtgewond.

De vrachtwagen vervoerde gasflessen maar het merendeel daarvan was leeg. Uit veiligheidsoverwegingen voerde de brandweer toch gasmetingen uit. Die bleken negatief.

Rijbaan lange tijd dicht

Alle betrokken wagens en de vrachtwagen moesten getakeld worden waardoor de rijbaan richting Mechelen een viertal uur afgesloten bleef. De politie sloot een rijstrook voor het verkeer komende uit Mechelen af en opende deze voor het tegenovergestelde verkeer om de verkeershinder te beperken.

De juiste omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht. Zo zal de tachograafschijf van de vrachtwagen nader bekeken worden. Alle bestuurders, ook de 45-jarige vrachtwagenbestuurder, legden intussen een negatieve ademtest af.

Beeld: Google Street View

MEER OVER Bierbeek