Leerlingen baten eigen salon uit

Leerlingen baten eigen salon uit

Leerlingen baten eigen salon uit

Print
Mortsel - Met ‘Les Ciseaux’ verwelkomt Mortsel een gloednieuw kapsalon. Eentje dat in die mate uniek is omdat het zes leerlingen zijn van het zevende jaar Haarstilist van KaSo Mortsel die de zaak uitbaten.
“Dit project geeft leerlingen pas echt de kans om ervaring op te doen. En niet enkel op het gebied van haarzorg. Ze komen ook in aanraking met de talrijke administratieve taken die met dit beroep gepaard gaan”, vertelt leraar Thomas Degroeve. “De mensen hoeven geen schrik te hebben: er is altijd een leraar aanwezig in het kapsalon die de kappers van de toekomst zal begeleiden in hun leerproces. En hoe meer mensen er komen, hoe meer onze leerlingen de kans krijgen om veel te zullen leren."

De leerlingen achter ‘Les Cisseaux’ hopen met hun project ook een beetje aandacht te trekken richting het knelpuntenberoep dat kapper is geworden. “Wij zijn een zeer hecht team”, klinkt het. “Bovendien zijn we natuurlijk alleen maar tevreden met de perfecte snit. Wij staan in elk geval te popelen om in zoveel mogelijk mensen hun haar te vliegen. Hopelijk krijgen we die kans”, besluiten de enthousiaste zevendejaars van KaSo Mortsel.

‘Les Cisseaux’ is telkens op donderdag geopend aan de campus in de Sint-Benedictusstraat 14b tussen 9u en 16u. En vijf keer per jaar kan u er ook tot 20u terecht.

Seppe SLAETS

Foto: Dirk Kerstens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio