Basketter ontsnapt aan amputatie na onschuldig ijsbeentje

Basketter ontsnapt aan amputatie na onschuldig ijsbeentje

Basketter ontsnapt aan amputatie na onschuldig ijsbeentje

Print
Donderdagavond schakelde Gilles Huenaerts met Stevoort B de Diepenbeekse zwarte schapen uit in de beker van Limburg. Huenaerts verdween vroegtijdig naar de bank met een ijsbeentje. Later werd de diagnose bijgesteld naar een spierscheur en een vermoedelijke afwezigheid van zes weken.

“Vrijdagmorgen was mijn linkerbeen echter anderhalve keer zo dik als mijn rechterbeen en zo hard als beton. Ik had ook best veel pijn”, vertelt de 23-jarige Hasselaar gisteravond, net terug uit het operatiekwartier. “In het ziekenhuis stelden ze vast dat er te veel druk was in mijn been. Het ging om het eerder zeldzame ‘compartiment syndroom’. Ze zien dat gemiddeld één keer per jaar en meestal in de kuit. Door de hoge druk sterft de spier af en dan moet het been afgezet worden.”

Zo ver kwam het dus gelukkig niet. Vrijdagmiddag werd Huenaerts meteen geopereerd. En er volgen nog meerdere operaties. “Welke de vooruitzichten op genezing zijn, daar laten de dokters zich nog niet over uit. Het zal in elk geval langer zijn dan zes weken”, houdt hij er lachend toch de moed in.

Lees vandaag meer in uw krant.

RAC

Meer sportnieuws