Twee zware kranen nodig om stam over appartementsgebouw te tillen

Print

Twee zware kranen nodig om stam over appartementsgebouw te tillen

Antwerpen - De voorbije nacht dinsdagnamiddag werd de Meir afgesloten voor alle verkeer om één omgewaaide boom op een binnenkoer weg te halen.

"De boom van 20 meter hoog is maandag omgewaaid in de tuin van het pand Meir 32-36", vertelt Hans Janssen, de architect van het pand. "De boom kwam terecht tegen de achtergevel. De appartementen zijn nog niet bewoond, maar op het gelijkvloers is de kledingwinkel S.Oliver gevestigd. Omdat de boom in de winkel dreigde te vallen, heeft de politie beslist om de winkel een dag te sluiten."

"Politie, brandweer en een gespecialiseerde aannemer werden erbij gehaald om te overleggen hoe de boom kon worden verwijderd. Want gewoon doorzagen ging niet. Daarom hebben we twee grote kranen laten aanrukken, die vanop de Meir, over het gebouw heen, de stam op twee plaatsen kunnen vasthouden. Op die manier loopt het gebouw niet nog meer schade op en kan er veilig worden gewerkt."

"Het had heel wat voeten in de aarde om vergunningen te krijgen om te operatie uit te voeren. Het was vooral wachten op de vergunning om de kraan van 400 ton te plaatsen boven de metro."

Omstreeks 16u werd de Meir afgesloten en in de loop van de avond zijn de werkzaamheden gestart. Die duurden nog tot de ochtend. Volgens de architect kan de schade pas na de operatie worden vastgesteld.

AK

Foto's FrBe / Kranen Michielsen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio