UA: "Bomalarm kost ons half miljoen euro"

UA: Bomalarm kost ons half miljoen euro

UA: "Bomalarm kost ons half miljoen euro"

Print
De Universiteit Antwerpen werd maandagochtend volledig ontruimd nadat er een bommelding was binnengelopen. De UA heeft besloten om zich burgerlijke partij te stellen, "met de bedoeling de schade vergoed te krijgen".

Maandagochtend kwam er een bommelding binnen bij de unief waarop meteen werd overgegaan tot een volledige ontruiming van de campussen. Op de stadscampus konden de medewerkers vanaf 14.30 uur opnieuw aan het werk, op de campussen Groenenborger, Middelheim en Drie Eiken duurde het tot 's avonds vooraleer de politie de locaties vrijgaf.

"De universiteit lag dus zowat de hele dag stil", stelt rector Alain Verschoren. "Daar hangt een stevig prijskaartje aan. Het precieze kostenplaatje maken is niet zo vanzelfsprekend en zal wellicht nog enkele dagen duren."

Verloren arbeidsuren

"De catering kon alvast berekenen dat er in het studentenrestaurant op de stadscampus voor 2239,21 euro aan voedingswaren moest worden weggegooid", klinkt het in een persbericht. "Maar veruit de grootste kost zijn de verloren arbeidsuren: UAntwerpen telt immers bijna 5.000 personeelsleden. Een eerste raming van het Departement Personeel & Organisatie komt uit op ongeveer een half miljoen euro."

Dinsdag werden alle lessen en activiteiten hervat.

Lees ook: Bommelding UA afkomstig van radicale moslims

Foto FRBE

.

Nu in het nieuws