Viersel's Got Talent

Print
Zandhoven -

Wie graag supportert voor talent uit eigen gemeente, heeft keuze zat. Zandhoven heeft met twee groepen uit Viersel ineens twee ijzers in het vuur in Belgium's Got Talent op vtm.

De jazz-folkgroep Tri Viocal ontroerde de jury met haar meerstemmig akoestisch optreden tijdens Belgium's Got Talent op vtm.
De clip met hun optreden werd ondertussen al 4300 keer bekeken op de site van vtm, wat heel veel is.

Jurylid Rob Vanoudenhoven zei dat de Vierselse zusjes Anke en Nikki Verlinden samen met hun broer Jennik hem "heel diep geraakt" hadden.

Karen Damen (K3) zei dat ze zelf ook wel iets van muziek kent, en dat wat Tri Viocal doet "verschrikkelijk moeilijk" is.

Volgens Ray Cookes moet de muzikale familie uit Viersel gewoon in haar eigen talent geloven, en krijgt ze dan vanzelf vleugels. Van alle drie de juryleden kreeg Tri Viocal een volmondig 'ja!' voor de volgende ronde.

Ook Samshuwi, met de uit Viersel afkomstige percussionist Joeri Wens en zijn grote vriend Sam die het syndroom van Down heeft, kreeg drie keer een 'ja' van de jury. Hun filmpje werd ook al meer dan 2000 keer bekeken. Joeri en Sam doen mee aan Belgium's Got Talent omdat er bij gehandicapten nog te veel naar de beperkingen wordt gekeken, in plaats van naar de talenten.

Joeri had op voorhand een beetje schrik dat de twee minuten tijd te kort zouden zijn voor hun improvisatiepercussie, maar Sam speelde vliegensvlug op zijn balofoon. "Ik heb op Samshuwi gestemd niet omdat Sam gehandicapt is, maar omdat hij gewoon heel goed is", zei Rob Vanoudenhoven achteraf. Ray Cookes was vooral geïntrigeerd en nieuwsgierig naar meer.

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio