PXL-Music mag blijven rocken tot 2022

Dankzij de positieve beoordeling van de accreditatiecommissie wordt de unieke bacheloropleiding in de pop- en rockmuziek aan de PXL verlengd tot minstens 2022. De directie van de Limburgse hogeschool is uiteraard blij dat de opleiding op alle vlakken een gunstig rapport kreeg.

Het is de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) die een positieve accreditatie heeft gegeven aan PXL-Music, de bacheloropleiding die alle facetten van de pop- en rockmuziek omvat. De visitatiecommissie stelde in het verslag tevreden vast dat deze opleiding een duidelijke profilering van de afstudeerrichtingen heeft. Zo kan er gekozen worden voor een focus als muzikant, muziekmanager of muziektechnicus.

Andere pluspunten in het rapport zijn de uitstekende voorzieningen, zowel het materiaal als de infrastructuur, die ook buiten de lesuren kunnen worden gebruikt.

Eerder mocht de PXL ook al vanuit de muzieksector zelf waardering ontvangen, onder meer voor de zakelijke benadering van deze beroepen.

"Voorbeeld voor alle opleidingen"

"We mogen dus blijven rocken tot de zomer van 2022", zegt een fiere algemeen directeur Ben Lambrechts. "De commissie noemde onze materiële voorzieningen een voorbeeld voor alle opleidingen in deze sector, ook internationaal. Omdat ook de creatieve en de zakelijke kant van deze richting een positief oordeel kreeg, zijn we erg blij met de erkenning.

Daarmee gaan we zeker niet op onze lauweren rusten, maar samen met de sector, docenten en studenten bekijken hoe we nog beter kunnen doen."

Bekijk ook de reportage van TVL:

Belga, Archieffoto SD

Nu in het nieuws