Voorzitter Antwerp: "Sommige spelers zijn niet met hun job bezig"

Twee nederlagen op rij, met zaterdag het uiterst pijnlijke verlies tegen een tot tien man herleid Boussu Dour. De strijd om de tweede periode die al mag worden opgegeven. Een vijfde plaats in het klassement op acht punten van leider Moeskroen. Het gaat van kwaad naar erger met Antwerp. Voorzitter Jan Michel luidt de alarmbel.

Er zat zaterdag niet veel leven in Antwerp, dat zich al te makkelijk naar de slachtbank liet leiden. Weer twee vermijdbare tegengoals zagen de 7.000 toeschouwers, maar vooral de intrieste mentaliteit moet tot nadenken stemmen.

CEO Gunther Hofmans schudde meermaals onmachtig het hoofd, trainer Jimmy Floyd Hasselbaink "schaamde zich diep". Ook voorzitter Jan Michel is de blamage tegen Boussu Dour nog lang niet vergeten. "Dat verlies - tegen tien man dan nog - is onaanvaardbaar", briest Michel. "Iedereen kan een slechte dag hebben, maar dan kan je je nog altijd inzetten. Dat was zaterdag bij velen op geen enkel moment het geval, en dus moeten die jongens dringend eens in de spiegel kijken."

"De spelers hebben altijd de mond vol van onze prachtige supporters, die inderdaad de beste van het land zijn. Maar als ik zulke lamentabele inzet van profs tegen niet-profs zie, maakt me dat ongerust, ja. Ik neem dat niet. Vergeten die spelers dat de supporters telkens met hun zuurverdiende centen een ticket kopen? Ik sta pal achter de reactie van de fans van net na de match, en ik steek dus niet onder stoelen of banken dat ik als voorzitter diep ontgoocheld ben", aldus Michel.

"De resultaten van de concurrentie vielen dit weekend mee, maar telkens als wij een zaak kunnen doen, laten we het afweten", foetert de Antwerpvoorzitter, die niet wil weten van concentratieverlies bij de spelers na de vermeende Engelse interesse voor coach Hasselbaink.

STDR

Foto Gmax

Meer voetbalnieuws