'Sara'-acteur ook in beroep schuldig bevonden slaan Iraanse student

'Sara'-acteur ook in beroep schuldig bevonden slaan Iraanse student

'Sara'-acteur ook in beroep schuldig bevonden slaan Iraanse student

Print
Het hof van beroep in Gent heeft de straf die Gert Winckelmans (34) kreeg voor een slag in Club 69 op de Gentse Oude Beestenmarkt bevestigd. In eerste aanleg werd de acteur veroordeeld tot zes maanden met uitstel.

Gert Winckelmans uit Antwerpen werd bekend als 'Simon' uit de VTM-telenovelle Sara. Voorts speelde hij rollen in televisieseries als Aspe, Code 37, Deadline 14/10, Clan en Zone Stad. Op 25 oktober 2011 raakte in de Gentse Club 69 een student van Iraanse afkomst zwaargewond aan z'n oog. Hij wees "Simon uit Sara" aan als dader die op dat moment ook aanwezig was in de club na een filmpremière.

Winckelmans werd door de correctionele rechtbank van Gent in februari dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een effectieve geldboete van 275 euro. Hij ging in beroep en bleef zijn onschuld staande houden.

Lees ook: Acteur Gert Winckelmans ontloopt celstraf na caféruzie

Het hof van beroep bevestigde echter het eerste vonnis. Volgens het hof zijn er geen redenen om te twijfelen aan het verhaal van de Iraanse student en zijn vriend die op dat ogenblik naast hem stond. Ook ziet het hof geen bewijzen van uitlokking. Een opschorting van straf werd dan weer als een onvoldoende zwaarwichtig signaal beschouwd, waardoor de straf van zes maanden met uitstel werd bevestigd.

Belga, Archieffoto

.

Nu in het nieuws