Laatstejaars Sint-Jozefinstituut redden levens

Laatstejaars Sint-Jozefinstituut redden levens

Laatstejaars Sint-Jozefinstituut redden levens

Print
Kontich - Tijdens hun Dag van de Solidariteit ten voordele van de Damiaanactie zamelden de laatstejaars van het Sint-Jozefinstituut 10.000 euro in. De andere leerjaren plannen ook nog acties.
Tijdens de krokusvakantie trokken tien leerlingen en vijf leerkrachten van de scholengemeenschap naar Bangladesh. Dankzij deze inleefreis zagen ze dat de Damiaanactie er goed werk levert. Daarom wilden ze met een Dag van de Solidariteit hun steentje bijdragen.

De leerlingen van het laatste jaar organiseerden een dertigtal activiteiten in de school. Zo verkochten ze oliebollen, hotdogs en frietjes. Daarnaast hadden de leerlingen de gelegenheid om te griezelen in twee spookhuizen of om deel ten nemen aan sumoworstelen. In totaal haalden de leerlingen met deze ludieke acties 10.000 euro op.

"Met elke veertig euro die de leerlingen inzamelden, kunnen ze één mensenleven redden in Bangladesh," zegt leerkracht Nadine Scheirens. In de loop van het jaar gaan de andere leerjaren nog proberen om 5.000 euro in te zamelen.

Philippe Desmet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio