Hoe moet het verder met Bart Wellens?

Is Bart Wellens definitief in de greep van de tand des tijds of is de inzinking van de Kempenaar, geïllustreerd met twee opgaves, slechts een tijdelijk verschijnsel. We legden ons oor te luisteren bij enkele 'kenners van het huis'. De conclusie: Wellens is nog niet aan het einde van zijn Latijn.

"Hij doet het nog te graag"

Voor pater familias Lucien Wellens is het lied van zoon Bart nog niet uitgezongen. "Daarvoor doet hij het nog veel te graag. Alleen sukkelde hij het afgelopen weekend erg met de rug, een familiekwaal is het. Maar ik denk niet dat onzen Bart al versleten is."

"Zonder rugpijn doet hij nog mee voor de prijzen, daar ben ik van overtuigd. Misschien gaat dat mondstuk wel de redding brengen. Het zou misschien ook geen kwaad kunnen, mocht hij eens een keer passen voor een paar zware crossen. Aanmodderen zoals hij nu doet, is ook niet goed voor de moral."

"Bart kan niet door de muur"

Hans van Kasteren, de team- en persoonlijke manager van Wellens, kijkt verder dan het lichaam in zijn zoektocht naar oorzaken. "Ik denk dat het psychische ook meespeelt. Bart is momenteel niet zelfverzekerd. Hij luistert te veel naar anderen. Wie zoveel bewezen heeft als Bart, moet naar zichzelf luisteren."

"Stoppen is dus zeker niet aan de orde. Het doet mij pijn hem zo te zien rijden, maar we kunnen niet anders dan wachten tot die rug opnieuw in orde is. Het gevolg van die pijnlijke rug is dan weer dat Bart momenteel niet door een muur kan."

"Twee slechte crossen zijn geen slecht seizoen"

Erwin Vervecken, jarenlang ploegmaat van Wellens, relativeert het dipje van Wellens. "Twee slechte crossen zijn geen slecht seizoen, hé. Ik herinner me dat Bart er vorig seizoen in deze periode van het jaar ook niet veel van bakte. Maar hij werd in Louisville nog wel vierde op het wereldkampioenschap."

"Bart is niet versleten. De rug is gewoon traditioneel een probleem voor veldrijders, zeker als je de 35 bent gepasseerd. Je kan op die leeftijd ook niet meer verwachten dat je elke week top bent. Fietsen met ups en downs is typisch voor wie jonger is dan 22 en ouder dan 35."

GVDL

Foto Photo News

Meer sportnieuws