OCMW laat Hof van Egmont slopen

OCMW laat Hof van Egmont slopen

OCMW laat Hof van Egmont slopen

Print
Mechelen - Er is een politiek akkoord over de toekomstige invulling van de site van het Hof van Egmont. Naast een volledig nieuw woonzorgcentrum is er ook plek voor een concertgebouw en een ondergrondse parkeergarage.
"Er zijn de voorbije jaren tal van denkpistes geweest, gaande van een volledige sloop tot een verhuizing naar de Cometsite op de Koningin Astridlaan. We hebben nu een akkoord in het schepencollege en in de OCMW-raad. Er komt een volledig nieuw Hof van Egmont. Op dezelfde plaats, maar op een grotere site", vertelt OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld). Daarvoor werden naast frituur Oude Veemarkt drie woningen aangekocht voor 780.000 euro. Anciaux: "We bekijken nog of we ze alle drie slopen of er eentje behouden voor tijdelijke zorgopvang. We konden deze beslissing niet langer uitstellen. De planning is nu dat we tegen eind 2018 de eerste gasten in het nieuwe Hof van Egmont onderbrengen."

Tweede rustoord

Er wordt een ontwerper aangesteld om een compleet nieuw woonzorgcentrum uit te tekenen. De oude gebouwen van zo'n vijftig jaar oud worden afgebroken. In de nieuwbouw van 35 miljoen euro komen minstens 200 kamers. Koen Anciaux hoopt dat de afbraak van de eerste vleugel van het verouderde Hof van Egmont in 2016 kan starten, al zijn er nog geen subsidies toegezegd. De bewoners zouden dan een tijdje kunnen verhuizen naar het tweede nieuw woonzorgcentrum op Roosendaelveld. "Daarvoor stellen wij de grond ter beschikking. De uitbating laten wij over aan een andere partner, maar wij leggen wel voorwaarden op", zegt hij.

Concertgebouw

Ondertussen is de coalitie van Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V het er ook over eens om de nieuwe concertzaal voor 800 toeschouwers te bouwen op de site. "Het monumentale gedeelte van het huidige Hof van Egmont zal daar mee deel van uitmaken. Alleen is het twijfelachtig dat de realisatie van het nieuwe gebouw nog voor deze bestuursperiode is. Eerst moeten wij de parking en het woonzorgcentrum bouwen", zegt Koen Anciaux nog.

Lees ook: Parking voor 500 wagens gepland aan vesten

LDN, SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio