Parking voor 500 wagens gepland aan vesten

Het stadsbestuur heeft beslist dat er aan de Mechelse vesten (R12) een nieuwe ondergrondse parking komt. Ze wordt ingepland op de site van het woonzorgcentrum Hof van Egmont aan de Hendrik Speecqvest.

De voorbije tien jaar heeft de stad in samenwerking met Vinci Park vier parkings gebouwd: Grote Markt, Veemarkt, Kathedraal en Hoogstraat. Samen zijn ze goed voor ruim 500 parkeerplaatsen in de binnenstad. Elke belangrijke as in het centrum heeft vandaag minstens één parkeergarage en vaak zelfs twee. Alleen voor de Bruul is dat niet het geval, maar daar komt verandering in.

"Dat er onder het nieuwe Hof van Egmont een parking komt, is beslist. We bekijken alleen nog hoeveel plaatsen we daar kunnen realiseren, maar ons streefdoel is 500", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). De nieuwe parkeergarage zal zowel voor bezoekers van het woonzorgcentrum dienen, als voor bezoekers van het toekomstige concertgebouw en de Bruul. Wie daar vandaag de binnenstad inrijdt, heeft alleen parking Zandpoortvest als alternatief.

SVH
Archieffoto Patrick Hattori
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio