Gemeente klaar voor eerste sneeuwval

Gemeente klaar voor eerste sneeuwval

Gemeente klaar voor eerste sneeuwval

Print
Wuustwezel - Het gemeentebestuur doet dit jaar voor het eerst beroep op een externe partner voor het strooien van wegen en fietspaden bij sneeuwval. Daardoor kunnen meer middelen worden ingezet en moet de gemeente zelf geen grote voorraden zout meer inslaan.
Het strooien van straten en fietspaden werd toegewezen aan de firma Jiri Vitt uit Wuustwezel voor de periode van 1 november 2013 tot en met 14 maart 2014. Op afroep zullen ze de gemeente strooien volgens vooraf besproken toeren. Hiervoor zetten ze twee tractoren in met schaaf en zoutcombinatie voor de gemeentewegen en twee minitractoren met schaaf of rolborstel voor de fietspaden.

De hoofdwegen en belangrijkste verbindingswegen worden prioritair gestrooid. In de woonwijken wordt er later en minder sneeuw geruimd. Zo kunnen kinderen ook in de eigen woonstraat genieten van een portie sneeuwpret.

Verder schakelen we onze conciërges in om de eerste sneeuw te ruimen aan gemeentelijke gebouwen en scholen. Onze eigen diensten kunnen dan overdag her en der nog bijspringen indien noodzakelijk.

De wegen in Wuustwezel zijn klaar voor een harde winter. Waar er gaten waren, werd koud asfalt aangebracht. Voor het structureel herstel van de gemeentewegen wordt jaarlijks 300.000 tot 500.000 euro uitgegeven.

Indien we een lange periode van opeenvolgende vriesdagen meemaken, kan het gemeentebestuur de beslissing nemen om de fontein in het gemeentepark uit te schakelen. De vijver zal dan dichtvriezen zodat de Wuustwezelse jongeren, net als vorig jaar, in het park kunnen komen schaatsen en glijden. Uiteraard primeert hierbij de veiligheid.

Ouderen en mindervaliden die niet kunnen rekenen op hulp van familie, buren of kennissen voor het ruimen van de sneeuw voor hun woning, kunnen hiervoor een beroep doen op een team van vrijwilligers- sneeuwruimers.
Neem contact op met het OCMW van Wuustwezel voor meer info of om je op te geven als vrijwilliger. Tel 03 633 52 10 of info@ocmwwuustwezel.be

GRWO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio