Glen De Boeck ontslagen bij Waasland-Beveren

Eersteklasser Waasland-Beveren heeft zijn coach Glen De Boeck ontslagen. Na 12 speeldagen bengelt de club helemaal onderaan in de klassering, met 8 punten uit 12 wedstrijden en een voorlaatste plaats.

mceulemans

"Ik kreeg om 7u30 deze ochtend een kort telefoontje van manager Dirk Poppe. Daarin vernam ik mijn ontslag", legt hij dinsdag uit. "De reden? Die werd me niet verteld. Ik heb ook niet veel zin om nu al uitgebreid te gaan reageren op mijn ontslag", klinkt het.

Manager Poppe bevestigde het ontslag niet, noch ontkende het. Om 9u zit het clubbestuur samen. Mogelijk volgt daarna meer duidelijkheid. De voormalige Rode Duivel begon zijn trainerscarrière in 2005 als assistent bij Anderlecht, waar hij tien jaar voetbalde. Daarna coachte hij onder meer Cercle Brugge, Germinal Beerschot en het Nederlandse VVV.

6de nederlaag

Alleen Bergen doet met 2 punten voorlopig slechter. De 0-2 nederlaag zaterdag tegen Lokeren bleek voor het clubbestuur de spreekwoordelijke druppel. De 42-jarige De Boeck was trainer van Waasland-Beveren sinds november 2012. De voormalige Rode Duivel volgde toen Dirk Geeraerd op.

MCe/Belga, Foto Geert De Rycke

MEER OVER Glen De Boeck

Meer sportnieuws