Directie Heinz stelt personeelsleden gerust

Directie Heinz stelt personeelsleden gerust

Directie Heinz stelt personeelsleden gerust

Print
Turnhout - Het stopzetten van het contract met de fastfoodketen McDonald's heeft geen onmiddellijke gevolgen voor het personeel bij de sauzenfabrikant Heinz in Turnhout. De directie heeft dat maandag op een bijzondere ondernemingsraad bevestigd.

De 160 personeelsleden bij sauzenfabrikant Heinz op de Bleukenlaan in Turnhout zijn ongerust over hun toekomst nadat bekend raakte dat McDonald's het contract met Heinz opzegt. Veertig jaar al levert Heinz ketchup en andere sauzen aan de fastfoodketen verspreid over de hele wereld. Maar McDonald's zegt dat contract op nadat Bernardo Hees aan het hoofd van Heinz is gekomen. Hees was tot juni de grote baas van Burger King, de grote rivaal van McDonald's.

In Turnhout is 45 procent van de productie bestemd voor McDonalds, vooral voor de restaurants in het Verenigd Koninkrijk en in de Oostbloklanden. Dat zou een serieuze impact kunnen hebben op de tewerkstelling in Turnhout.

De vakbonden kregen maandagmiddag meer uitleg op een bijzondere ondernemingsraad. De directie kalmeerde daar enigszins de gemoederen. "De contracten met McDonald's lopen nog door tot eind volgend jaar. Er vallen nu zeker geen ontslagen", wist Luc Vets, algemeen directeur bij Heinz Turnhout te vertellen.

De vakbonden hopen dat er een oplossing op lange termijn uit de bus komt.

BVDL

Foto Belga

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio