Lonely Planet prijst ons land aan als topbestemming

Lonely Planet prijst ons land aan als topbestemming

Lonely Planet prijst ons land aan als topbestemming

Print
België is een van de tien landen ter wereld die u bezocht moet hebben. Die aanbeveling staat in de toonaangevende toeristische gids Lonely Planet's Best in Travel 2014. "België is amazing", zegt co-auteur Tom Hall.

Lonely Planet is 's werelds grootste producent van reisgidsen. De Lonely Planet's Best in Travel-gidsen verzamelen de meest aanbevelenswaardige bestemmingen. In het lijstje van 2014 - aangevoerd door WK-land Brazilië - staan ook exotische locaties als Antarctica, Malawi en de Seychellen. Maar op de achtste plaats prijkt verrassend en voor de eerste keer ons eigen land.

"Een heel goede reden om België volgend jaar te bezoeken zijn de vele herdenkingen van de start van de Eerste Wereldoorlog", zegt Tom Hall. Hij is een van de Lonely Planet-medewerkers. Hall noemt zichzelf een grote fan van het 'onderschatte' België.

"Brugge, Gent, Brussel: het zijn erg mooie steden. Toen ik jaren geleden voor het eerst in Gent van de trein stapte en onvoorbereid een wandeling door de stad maakte, vielen mijn ogen open: die historische gebouwen, het bruisende jonge leven. Hetzelfde met Antwerpen: jullie station is een van de mooiste gebouwen van Europa, het is een knappe historische stad, de sfeer is er 's avonds erg fijn..."

Maar België is meer dan die steden, vindt Hall. "Je kunt er geweldig lekker eten: jullie bier, chocolade en frieten zijn de beste ter wereld. En de kuststrook is een verrassing: die is erg chic."

Lonely Planet looft daarnaast ook de rijke cultuurgeschiedenis (van oude meesters tot Kuifje) en het rustige platteland,…

De top 10 volgens Lonely Planet:

1. Brazilië
2. Antarctica
3. Schotland
4. Zweden
5. Malawi
6. Mexico
7. Seychellen
8. België
9. Macedonië
10. Maleisië

SV

.

Nu in het nieuws