Bommelding UA afkomstig van radicale moslims

Bommelding UA afkomstig van radicale moslims

Bommelding UA afkomstig van radicale moslims

Print
De valse bommelding aan het adres van de Universiteit Antwerpen is het werk van moslimextremisten. Dat concluderen bronnen bij het gerecht. Radicale moslims blijken in hun dreigementen aan ons land vooral Antwerpen te viseren.

De Universiteit Antwerpen stuurde maandag bijna 18.000 studenten en personeelsleden naar huis na een bommelding. Er waren drie mails toegekomen bij verschillende mensen van de universiteit en daarin werd "namens een moslimbroederschap gedreigd met de dood van alle ongelovigen in België", meldt het Antwerpse parket dinsdag.

De Mulder

De gebruikte retoriek en woordenschat in die mails zouden volgens gerechtelijke bronnen identiek zijn geweest aan de boodschappen in een dreigfilmpje op internet dat een Antwerpse Syriëstrijder vorige week verspreidde. Toch heeft het parket dit dinsdag niet bevestigd.

De link naar dat filmpje was vorige woensdag door de Antwerpse Syriëstrijder Brian De Mulder (of iemand die zich voordeed als De Mulder, red.) ook doorgemaild naar onze redactie, met de vermelding dat het afkomstig was van de terroristische organisatie madjlis shura muhajirien. Bij die organisatie zijn alle Belgische Syriëstrijders aangesloten.

Antwerpen

Dat de mail naar Gazet van Antwerpen werd gestuurd, de grootste krant in de stad, is volgens terrorisme-experts ook een sterke aanwijzing dat de dreigingsboodschap bedoeld is voor Antwerpen. Volgens bronnen bij het gerecht voeren extremistische moslims een ware hetze tegen de stad Antwerpen.

“Het is burgemeester Bart De Wever die ondubbelzinnig duidelijke uitspraken doet over de Syriëstrijders. En het zijn de speurders van de terrorismecel in Antwerpen die de leden van Sharia4Belgium stevig aanpakken. Daarom wordt Antwerpen geviseerd.”

In de Universiteit Antwerpen kon de politie maandag na grondig onderzoek niets verdachts aantreffen. De ontruiming, de grootste van de laatste zestig jaar in Antwerpen, verliep zonder problemen.

Lees ook Politie neemt extremistisch dreigfilmpje ernstig
En Antwerpse universitaire campus 12 uur na bommelding vrijgegeven

Lees meer in uw krant.

AK / SARE

Foto FRBE

.

Nu in het nieuws