Vandalen slaan toe voor galawedstrijd

Vandalen slaan toe voor galawedstrijd

Vandalen slaan toe voor galawedstrijd

Print
Nijlen - Liefhebbersvoetbalclub Sparka heeft de wedstrijd voor haar vijftigjarig bestaan afgewerkt. Maar vandalen hebben deels een domper op de feestvreugde gezet.

"Voorafgaand van de wedstrijd hebben we tot onze ontzetting moeten vaststellen dat er vandalen aan het werk geweest zijn aan ons terrein. Zo werden de kabels waarmee de palen van de balvangnetten achter onze doelen zijn verankerd, allemaal doorgesneden aan beide zijden van het veld. Ook werd een spandoek in brand gestoken en werden de deur van de kantine en het uithangbord beschadigd. Dit had nog veel slechter kunnen aflopen, want met de wind hadden deze balvangnetten het kunnen begeven, met mogelijk noodlottige gevolgen", zegt Patrick Van Baelen van de club.

De feiten werden aangegeven bij de politie Berlaar-Nijlen. De club zoekt nu nog getuigen. "We willen graag een oproep doen aan eventuele getuigen van deze feiten. Vermoedelijk zijn deze gebeurd tussen woensdagavond 23 en vrijdagmorgen 25 oktober gepleegd. Als er een wandelaar van het Beekpark, een buurtbewoner, een bezoeker van de hondenweide of iemand anders ook maar iets heeft opgemerkt dat enigszins verdacht leek, kan hij dit melden bij de lokale politie van Berlaar-Nijlen 03/466.16.16.

De galawedstrijd zelf werd uiteindelijk verloren met 1-2 tegen de ploeg van de Landelijke Gilde. "Wijzelf en onze jonge spionkop hebben ons ondanks alles goed geamuseerd", klinkt het tot slot.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio