Verdachte opgepakt in vermissingszaak

In de zaak rond de vermissing van de 23-jarige Spaanse jongeman Hodei Egiluz Diaz is mogelijk een doorbraak. De federale gerechtelijke politie kon zondag een verdachte oppakken in Antwerpen. De man wordt ervan verdacht de bankkaart van Hodei te hebben gebruikt.

jrosquin

De 23-jarige Hodei Egiluz Diaz kwam in april naar ons land in het kader van een uitwisselingsproject. Na een stageperiode kreeg hij in juni een vast contract aangeboden bij Createlli, een firma die in De Winkelhaak huist. Hodei betrok een kamer in een woning in de Lange Herentalsestraat.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober werd Hodei voor het laatst gezien. Na een avondje stappen nam Hodei tussen 2 en 3u ’s nachts aan frituur Number One in de Hoogstraat afscheid van zijn vrienden. Toen hij de volgende dag niets van zich liet horen en niet antwoordde op de telefoontjes van zijn vrienden, werd al snel alarm geslagen. Child Focus en de federale politie verspreidden in de loop van vorige week een opsporingsbericht, maar schoten nog niet veel op in het onderzoek naar de vermiste jongen. De arrestatie van zondag zou dus wel eens een belangrijke stap in de zoektocht naar Hodei kunnen zijn.

Baskische media

De zaak wordt ook in Baskenland, de regio waarvan Hodei afkomstig is, op de voet gevolgd. De Baskische televisie zorgde voor een reporter ter plaatse en de Belgische speurders houden geregeld contact met hun collega’s van Ertzaintza, de Baskische politie.

Getuigen

Ondanks de mogelijke doorbraak zijn de speurders nog steeds op zoek naar getuigen. Hodei spreekt Spaans, Baskisch en Engels. Hij heeft een gebruinde huid, halflang zwart haar en donkere ogen. Hij is mager en ongeveer 1,80 meter lang. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een grijze vest met kap, een zwarte jeansbroek en een zwart-witte sjaal.

Heeft u Hodei gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800-30.300 of met Child Focus op 116 000.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio