Herman Brusselmans onthult gedicht over het 'Gemis' van zijn moeder

Een geëmotioneerde Herman Brusselmans onthulde aan de ingang van het kerkhof van zijn geboortegemeente Hamme een gedenksteen met poëzieplaat. Daarin staat het gedicht 'Gemis' dat hij opdraagt aan zijn moeder gegrift.

Jan Timmermans

"Ik bracht zopas een bezoek aan het graf van mijn moeder die op het kerkhof", vertelt de schrijver. "Ik had een sterke band mijn moeder die in 1992 overleed. Een jaar later schreef ik mijn gevoelens neer in het gedicht Gemis omdat ik haar inderdaad mis, en dat nog altijd, Bij het zien van haar foto daarnet worden wellen de emoties bij mij op. Ik heb no zoveel herinneringen aan haar omdat zij zo een uitzonderlijke vrouw was die belangrij waren voor mijn jeugdjaren die ik in Hamme door bracht."

Voor Brusselmans bewijst het gedicht dat er achter zijn reputatie een menselijk gelaat schuil gaat. "Gemis is nooit in één of andere poëziebundel verschenen. Het kerkhof van mijn geboortedorp Hamme dicht bij de rustplaats van mijn moeder is de juiste plek om mijn 'Gemis' ook te vereeuwigen."

WO

Foto Gert Cools

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners