Lieten: "Bezorgd over redactionele kwaliteit Mediahuis"

Vlaams Mediaminister Ingrid Lieten is tevreden dat er een duidelijke beslissing is gevallen over de toekomst van de verschillende krantentitels en -redacties, maar drukt tegelijk haar bezorgdheid uit over de kwaliteit en het talent binnen de redacties. Zo stelt ze in een reactie op de goedkeuring van door de Belgische Mededingingsautoriteit van de oprichting van Het Mediahuis, het vehikel waarin Corelio en Concentra hun krantenactiviteiten onderbrengen.

dvansant

"Ik ben tevreden dat er vandaag een duidelijke beslissing is genomen over de toekomst van verschillende krantentitels en krantenredacties. Het is in het belang van de kranten en de lezers dat de afzonderlijke titels van de kranten maar ook voldoende uitgebouwde redacties behouden blijven. We hebben in Vlaanderen een sterk medialandschap, daarom is het goed dat, waar het kan, de krachten gebundeld worden."

Volgens Ingrid Lieten is de krachtenbundeling eerder een noodzaak voor het behoud van de diversiteit dan een risico op verlies aan kwaliteit. "Het hoeft geen probleem voor de diversiteit te betekenen als zo ruimte wordt gecreëerd om journalistiek het verschil te maken". Tegenlijk drukt de minister haar bezorgdheid uit: "Ik hoop dat er voldoende aandacht gaat naar de mensen op de verschillende redacties. We moeten absoluut meer inzetten op kwaliteit. Dat wil zeggen niet afbouwen maar verder uitbouwen van het talent dat er in huis is", aldus de sp.a-minister.

BELGA Archieffoto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio