Vrijdag beslissing over oprichting van Het Mediahuis

Vrijdag beslist de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) of de krantengroepen Concentra en Corelio hun krantenactiviteiten mogen bundelen in Het Mediahuis. De krant De Tijd stelde donderdag dat de BMA het samengaan van de krantengroepen al had goedgekeurd, op voorwaarde dat de aparte krantentitels worden behouden.

jatimmermans

Het gaat dan om De Standaard en Het Nieuwsblad (Corelio) en Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen (Concentra). Maar meteen daarna werd het bericht in De Tijd ontkend door de BMA. "Wij komen vrijdagochtend met een persbericht. De definitieve teksten zijn nog niet goedgekeurd", klonk het daar. Als de BMA het samengaan van de krantengroepen inderdaad goedkeurt, zou ze ingaan tegen het advies van de auditeur.

Mededeling aan personeel

Marc Vangeel, gedelegeerd bestuurder van Concentra, reageerde donderdag met een mededeling aan het personeel. "We hebben samen met jullie de berichten over Het Mediahuis gelezen. Voorlopig kunnen we enkel vaststellen dat de BMA haar beslissing over Het Mediahuis nog niet heeft meegedeeld. Er komt vrijdag sowieso een uitspraak omdat de verlengde eerste fase (van het onderzoek naar de nieuwe mediagroep, red.) dan afloopt", zegt Vangeel.

CWIL

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio