Nieuw sterkste bier ter wereld is opnieuw Schots

Nieuw sterkste bier ter wereld is opnieuw Schots

Nieuw sterkste bier ter wereld is opnieuw Schots

De Schotse brouwerij Brewmeister heeft opnieuw het sterkste bier ter wereld in huis. Met Snake's Venom brengen ze een brouwsel van maar liefst 67% alcohol op de markt. Hun Armageddon was de vorige recordhouder, met 65%.

dvansant

De meningen over Armageddon waren verdeeld. Zo vonden veel fans het bier niet "scherp" genoeg. Er kwamen ook herhaaldelijke beschuldigingen van fraude. Volgens veel websites zou het immers nog niet in de buurt komen van 65%. Die criticasters proberen brouwers Lewis Shand en John McKenzie de mond te snoeren met dit nieuwe bier: "Snake Venom is zeker een stuk scherper van smaak. We probeerden de intensiteit van Armageddon te verdoezelen door het redelijk 'vettig' te maken. We dachten dat mensen het niet lekker zouden vinden als het te sterk was. De reactie was echter dat we niet moesten proberen de intensiteit te verbergen. Sommigen geloofden zelfs niet dat het 65% alcohol was. Dit keer gaan we voluit, we zijn duidelijk te lief geweest."

Begin alvast te sparen indien u zich enkele flesjes Snake Venom wil aanschaffen. Een enkel flesje van 275 ml zal u bijna 60 euro armer maken.

De strijd om het sterkste bier ter wereld wordt al sinds 2010 gestreden tussen de Schotse brouwerij BrewDog en de Duitsers van Schorschbräu. Als twee honden echter vechten om een been, loopt de derde ermee heen: Brewmeister legde de twee vorig jaar het zwijgen op met Armageddon.

Het sterkste bier dat officieel in België verkrijgbaar is geweest (Double Black van de Struise Brouwers) bevat 26% alcohol. Een gemiddeld pintje bevat rond de 5%.

DV Foto Brewmeister

Vastgoed

Jobs in de regio