"Liever in Nijlen dan in Sportpaleis"

Print

Liever in Nijlen dan in Sportpaleis

Nijlen - Na al meer dan honderd voorstellingen van zijn nieuwe zaalshow bleek er nog een zwarte vlek in het schema van Jacques Vermeire te zitten. "De Kempen kwamen amper aan bod. Terwijl ik hier vroeger zo vaak heb gespeeld. Daarom volgen er extra shows in Nijlen, Zandhoven en Westerlo."
Om de voorstellingen aan te kondigen, zakte Vermeire af naar de horlogewinkel langs de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel (Nijlen). "Mijn show heet niet voor niets Vijf voor Twaalf", lachte de ondertussen 62-jarige smoelentrekker. "Het is niet dat we nog geen shows genoeg hadden. Maar de Kempen kwamen amper aan bod. Daarom hebben we drie extra shows ingepland."

Vermeire speelde zijn laatste zaalshow in 1995. Maar sinds hij vorig jaar opnieuw begon met zijn tour, kan hij blijkbaar geen genoeg krijgen van het podium. "Ik heb weer heel veel zin om op het podium te staan. Ik geniet er van om twee uur alles te geven. Het is zelfs nog zwaarder dan vroeger omdat ik nu minder gebruik maak van een aangever. Gelukkig is mijn conditie goed."

De mensen kunnen rekenen op de klassieke typetjes. "Fonske Verzele komt bijvoorbeeld terug. Maar het is wel allemaal nieuw materiaal. Buiten die typetjes ben ik soms ook gewoon Jacques. Dat is nieuw, maar het blijkt ook te werken. Als de zaal in brand staat tijdens mijn show, dan geniet ik. Ik deins er ook niet voor terug om mensen aan te spreken tijdens de show. Dat is ook de reden dat ik liever in overzichtelijke zalen optreed. Ik treed liever op in Nijlen dan in het Sportpaleis. Voor dat laatste moeten ze mij niet komen vragen, want dat zie ik niet zitten. Dan heb je na vijf optredens gedaan. Laat mij maar 130 keer optreden, dan bereik je uiteindelijk ook 70.000 mensen, maar heb ik er veel meer plezier van gehad."

'Vijf voor Twaalf' op 31 oktober in Nijlen, 9 november in Zandhoven en 14 december in Westerlo. Tickets aan 20 euro bij lokale handelaars of via Teleticketservice.

Foto's Joren De Weerdt

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio