Zakenman koopt watertoren voor 220.000 euro

De Turnhoutse watertoren ging dinsdag tijdens de openbare verkoop naar Roger Verreet uit Mol. Het bedrag van 220.000 euro was ver boven de ingezamelde middelen van vzw De Koep. De burgervereniging focust zich nu op andere projecten.

jatimmermans

De Turnhoutse watertoren, voorheen in handen van watermaatschappij Pidpa, werd dinsdag openbaar verkocht in café Sint-Pieter op de Grote Markt in Turnhout. Drie partijen boden lange tijd tegen elkaar op, maar uiteindelijk ging de watertoren voor 220.000 euro naar een zekere Roger Verreet. De man is gedelegeerd bestuurder van de naamloze vennootschap Loutsa en is afkomstig van Turnhout, maar woont momenteel in Mol. Hij wou niet bekend maken wat zijn plannen met het historische gebouw precies inhouden en koopt het naar eigen zeggen uit nostalgie.

Coöperaties

Vzw De Koep, de burgerbeweging die de watertoren wilde behouden voor de Turnhoutse gemeenschap, haalde haar slag niet thuis. De voorbije weken zette de vereniging een grootschalige geldinzamelactie op poten. Talloze burgers, verenigingen en bedrijven van de binkenstad gaven een bijdrage in de hoop het gebouw te kunnen gebruiken voor culturele en maatschappelijke doeleinden.

Het uiteindelijke bod van de openbare verkoop was helaas ver boven de vergaarde middelen. "De watertoren mag dan niet in handen van de Turnhoutse bevolking zijn, maar Operatie Watertoren heeft wel een dynamiek teweeggebracht.

JOREN GEERTS

Foto Bert De Deken

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio