Brusselse straat vernoemd naar Joe Van Holsbeeck

Brusselse straat vernoemd naar Joe Van Holsbeeck

Brusselse straat vernoemd naar Joe Van Holsbeeck

Print
Een nieuwe passage in de Brusselse deelgemeente Haren is vernoemd naar Joe Van Holsbeeck, de jongen die in 2006 overleed nadat hij voor zijn mp3-speler toegetakeld werd met een mes. Dat meldt het Brusselse stadsbestuur dinsdag in een persbericht. De inhuldiging van de Joe Van Holsbeeckpassage gebeurt woensdag.

Het Harense bewonerscomité kwam met het voorstel om de straat naar Joe Van Holsbeeck te noemen. De keuze gebeurde in nauw overleg met de familie van de overladen jongen.

"Door Joe Van Holsbeeck te herdenken willen we eraan herinneren dat de stad geen geweld duldt", zegt burgemeester Freddy Thielemans (PS). "We willen benadrukken dat we nooit zullen vergeten wat er in 2006 in het Centraal Station gebeurd is."

De Joe Van Holsbeeckpassage, gelegen op het kruispunt met de Moestuinenstraat, wordt woensdag om 17 uur ingehuldigd in aanwezigheid van de burgemeester en schepenen van Participatie Ans Persoons (sp.a) en van Demografie Alain Courtois (MR). De bewoners kunnen er boodschappen achterlaten, waarvan er enkele op een gedenkplaat vermeld zullen worden.

Belga

Archiefbeeld Belga

Nu in het nieuws