Jejoen Bontinck blijft aangehouden

Jejoen Bontinck blijft aangehouden

Jejoen Bontinck blijft aangehouden

Print
Jejoen Bontinck blijft nog wat langer in de gevangenis zitten. Dat heeft de raadkamer dinsdagvoormiddag beslist.

Jejoen werd vrijdag opgepakt toen hij probeerde zijn moeder een bezoek te brengen. Ook Hassan Hamdaoui, de 'terrorist van het Sint-Jansplein' zag zijn aanhouding verlengd door de raadkamer. Hamdaoui gaf zich vrijdag aan bij de politie.

Sharia4Belgium

De 18-jarige Bontinck was op 22 februari naar Syrië getrokken. Vader Dimitri Bontinck beschuldigde aanvankelijk de extreme moslimvereniging Sharia4Belgium ervan dat ze zijn zoon daartoe had aangezet. Hij vreesde dat de jongen er tegen het regime van president Assad aan het strijden was en reisde tot twee maal toe naar Syrië om hem te gaan zoeken, maar zonder succes.

Vorige week meldde vader Bontinck dat Jejoen op weg was naar huis, maar vrijdag bleek dat hij al minstens een week in Nederland verbleef. Toen hij later die dag naar Antwerpen kwam om zijn moeder te bezoeken, werd hij opgepakt door de federale politie.

Jejoen ontkent dat zijn beslissing om naar Syrië te gaan werd ingegeven door Sharia4Belgium. Hij betwist ook dat hij mee streed met het verzet. De jongeman zegt dat hij alleen maar in een ziekenhuis had gewerkt om de Syrische bevolking te helpen.

SaRe
Archieffoto

Nu in het nieuws