Nokia stelt eerste tablet voor

Nokia stelt eerste tablet voor

Nokia stelt eerste tablet voor

Print
Nokia heeft dinsdag zijn eerste tablet onthuld. Met de Lumia 2520, die draait op Windows-software van Microsoft, dat onlangs de overname aankondigde van Nokia's gsm-divisie, wil het Finse bedrijf de concurrentie aangaan met de iPad van Apple en tablets die werken met het Android-besturingssysteem van Google.

De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch komt nog voor het einde van het jaar op de markt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders. Nokia presenteerde verder een aantal nieuwe smartphones, waaronder twee modellen met een scherm van 6 inch.

Verkoop aan Microsoft

Nokia bereikte vorige maand overeenstemming met Microsoft over de verkoop van zijn mobieltjestak. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Nokia gaat zich na de verkoop van de gsm- en smartphoneactiviteiten concentreren op de netwerkactiviteiten. Overigens stelt ook concurrent Apple dinsdag het nieuwe model van de tablet iPad voor.

Belga, foto AFP

Nu in het nieuws