Aangrijpende oproep: "Inbrekers, geef mijn been terug!"

Aangrijpende oproep: Inbrekers, geef mijn been terug!

Seks & Relaties

Aangrijpende oproep: "Inbrekers, geef mijn been terug!"

Print

Dirk Durivet heeft er een heuse pechdag opzitten. Inbrekers braken zijn auto in het centrum van Brussel open, en gingen er aan de haal met … Dirks kunstbeen. Waarde: meer dan 10.000 euro. "Het voelt aan alsof er een deel van mijn lichaam is gestolen. Geef mij alsjeblieft mijn been terug!"

Dirk had zich zijn weekend wel anders voorgesteld. De kranige man ging een uurtje sporten om daarna een weekendje bij vrienden te gaan logeren. "Maar toen ik 's ochtends naar mijn auto liep, zag ik dat er was ingebroken. Alles was weg. Omdat ik dat weekend niet naar huis zou terugkeren, had ik een reiskoffer mee. In mijn sportzak stak mijn goede been prothese. Die had ik in de wagen laten liggen omdat ik tijdens het sporten gebruik maak van een oude prothese. Die had ik aangehouden voor het bezoek bij vrienden", aldus Dirk in Het Laatste Nieuws.

"Ik ben geboren met een misvorming aan mijn rechterbeen. Toen ik 13 jaar was, is een stuk van mijn been geamputeerd. Ik ben eigenlijk altijd prothesedrager geweest. Daarom is het ook heel erg dat ik nu een stuk van mijn lichaam kwijt ben. Het voelt alsof iemand lichamelijk geweld op mij gepleegd heeft. Mijn oude kunstbeen is een prothese die niet meer aangepast is. Ik krijg nu al ontstekingen op mijn stomp. Mijn goede prothese bepaalt mijn levenskwaliteit. Een nieuw been kost 10.000 euro, dat heb ik niet op mijn rekening staan."

Photo News

NIET TE MISSEN