Sabine Laruelle stopt aan het einde van de legislatuur

Minister van Middenstand en Landbouw, Sabine Laruelle (MR), verlaat aan het einde van de legislatuur de politiek. Laruelle (48) wil naar eigen zeggen het risco van de "legislatuur teveel" vermijden. Sabine Laruelle is een landbouwingenieur en was voor ze in de politiek stapte secretaris-generaal van de Fédération Wallonne de l'Agriculture (FWA), de Waalse evenknie van de Boerenbond. Ze is sinds 2003 federaal minister.

awillems

Na lange maanden van reflectie heeft Sabine Laruelle MR-voorzitter Charles Michel laten weten dat ze geen kandidaat wil zijn bij de verkiezingen van 25 mei 2014, noch voor de Kamer, noch voor het gewest. Ze blikt in L'Avenir tevreden terug op het geleverde werk en kijkt met volle overtuiging vooruit op de zes maanden werk die haar nog wachten, zo staat in een mededeling van de MR.

"Veel geïnvesteerd"

"Ik ben fier op het gerealiseerde werk en het vertrouwen dat ik kreeg inzake het sociaal statuut van de zelfstandigen, de lastenverlaging en de financiering van de kmo's", aldus Laruelle, die de opeenvolgende MR-voorzitters Charles Michel, Didier Reynders en Louis Michel dankt voor de belanrijke taken die ze haar hebben toevertrouwd. "Ik heb steeds gezegd dat de politiek voor mij geen doel op zich was of een passie, maar een middel om de zaken te verbeteren. Ik heb veel geïnvesteerd in mijn functie van minister, maar het is voor mij tijd om aan het einde van de legislatuur de fakkel door te geven en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik blijf uiteraard beschikbaar om de MR-kandidaten bij de belangrijke stembusgang te ondersteunen".

Charles Michel respecteert de persoonlijke keuze van Sabine Laruelle. Hij looft de "uitzonderlijke kwaliteiten" waarvan ze als minister blijk gegeven heeft. "Door haar werkkracht en overtuiging heeft ze van de zelfstandige en kmo een politieke prioriteit gemaakt".

Belga

MEER OVER MR