Dimitri Bontinck: "Jejoen heeft niet gevochten in Syrië, ik geloof hem"

Jejoen Bontinck heeft niet gevochten in Syrie. Dat heeft zijn vader vrijdagavond verklaard in het Nederlandse televisieprogramma 'Pauw & Witteman'. "Dat heb ik hem meerdere keren gevraagd en ik geloof hem", aldus Dimitri Bontinck. "De radicale organisaties in Syrië zouden hem anders niet laten gaan naar België."

tmas

Lees ook: Jejoen opgepakt na aankomst in België

Volgens Bontinck heeft zijn zoon in Syrië vrijwilligerswerk gedaan uit een "sociaal rechtvaardigheidsgevoel" en heeft hij zes weken gevangen gezeten.

De berichten dat zijn zoon andere Vlamingen heeft geronseld om ook naar Syrië af te reizen, zijn "volledig uit de lucht gegrepen". Dimitri Bontinck, die eerder dit jaar in Syrië is geweest om zijn zoon te zoeken, zegt wel zeker te weten dat andere Belgen wel in Syrië zijn om te vechten.

Volgens vader Bontinck hoeft niemand in België zich zorgen te maken dat zijn zoon geradicaliseerd is teruggekeerd. "Hij zou een tikkende tijdbom zijn en dit en dat, daar is niks van waar. Er is een leuke, toffe jongen teruggekeerd waar niemand bang voor hoeft te zijn."

Jejoen Bontinck werd vrijdag opgepakt toen hij terugkeerde naar België om zijn moeder te bezoeken. Eerder op de dag werd bekend dat hij daarvoor ruim een week in Nederland had gezeten.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER