Bestuurder overleeft bizar ongeval

"Ik dank Mercedes voor zijn degelijke wagens en ook mijn engelbewaarder. Het moet er meer dan één zijn geweest, want dit overleeft een mens normaal niet”, vertelt de bestuurder die het spectaculair ongeval gisterennamiddag op de E19 in Rumst nog kan navertellen.

dvansant

“Ik heb niets”, herhaalt tot driemaal toe de bestuurder uit Wilrijk. Hij kan het duidelijk zelf niet geloven.

De man blijft liever onbekend. “Maar ik wil wel mijn verhaal doen”, zegt hij. “Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor drie in de namiddag. Ik was op weg naar Mechelen, reed op het tweede baanvak en haalde een vrachtwagen in. Terwijl ik naast de vrachtwagen op het uiterst linkse rijvak reed, ontplofte de linker voorband van de camion. Een geweldige knal en het duurde even voor ik besefte wat er gebeurde.”

“De vrachtwagen was stuurloos en duwde me eerst tegen de betonnen rand en dan erop. Ik werd geplet en meegesleurd. Het leek te blijven duren. Mijn zijruit begon te kraken maar ik had geen schrik, ik zat eigenlijk goed. Ik vreesde alleen dat er brand zou uitbreken of dat ik tegen zo’n afgeknakte verlichtingspaal zou botsen. Ik probeerde te remmen, maar dat lukte natuurlijk niet. Ook de vrachtwagenbestuurder kon niets ondernemen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, blz. 4

SARE AK Foto BFM

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Rumst