Kruidtuin mogelijk uitgebreid met terrein Thomas More

Het stadsbestuur voert momenteel besprekingen met de Thomas More Hogeschool om het binnenplein van de Campus Kruidtuin over te nemen. De stad wil op die manier de Kruidtuin uitbreiden tot aan het oude klooster aan de Korte en Lange Ridderstraat. Die plek zou een ontmoetingsplaats moeten worden voor 18 tot 25-jarigen.

dvansant

"Achter de oude school De Ham ligt een plein met onder andere basketbalveldjes dat we graag zouden omvormen tot een tuin", geeft burgemeester Bart Somers (Open Vld) aan. "De oude serres in de Kruidtuin zouden we dan afbreken. Op die manier kan de Kruidtuin verder doorlopen tot aan het oude klooster aan de Korte Ridderstraat. Dat zouden we binnen het jaar kunnen realiseren."

De aanleg van de tuin kadert volgens Philippe Michiels, algemeen beheerder van Thomas More, in het plan om van Mechelen een 'coole' studentenstad te maken. "Hoe we het plein concreet gaan herinrichten staat nog niet vast, maar het moet een coole plek worden waar de jeugd kan samenkomen", weet hij. "In Mechelen is er weinig aan bod voor de leeftijdsgroep tussen 18 en 25 jaar. Op hen willen we ons richten."

Bij Thomas More zijn ze ondertussen volop aan het brainstormen over de inrichting van de nieuwe ruimte. "We denken aan een campusshop waar studenten cursussen kunnen kopen, maar waar externen even goed terecht kunnen voor een boek", legt Ann Van de Peer, directeur van STIP (StudentenInformatiePunt) uit. "Barbequestelletjes en voetbal kijken op een groot scherm behoren ook tot de mogelijkheden. Onder blok A is er nog een ruimte beschikbaar waar we eventueel een feest- of cinemazaal willen inrichten. En we bekijken of we een rooftopterras bovenop de hoogbouw kunnen aanleggen."

NIGE Foto Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio