Expert aan het woord: Nina De Man

Nina De Man draait al jaren mee in de Vlaamse televisie- en radiowereld. Na haar stempel te hebben gedrukt op de programmatie van de jongerenzender JimTV, ging de ravissante De Man aan de slag bij Studio Brussel. Ze presenteerde Het Jubelpark en Switch op de openbare omroep.

sstoffels

Ondertussen was De Man ook niet weg te denken van het kleine scherm door haar rol als jurylid in Idool 2003 en 2004. In 2008 ten slotte werd ze woordvoerder van het immens populaire festival Laundry Day. Door haar verregaande expertise in de Vlaamse muziekwereld, is Nina De Man een evidente keuze als expert voor de Rock & Roll Metropoll.

dEUS - Hotellounge

"Ik zag de band voor het eerst bezig in het toenmalige Hof Ter Loo. Ik ging samen met mijn zusje naar die vrij onbekende rockgroep zien en kan me toch enkele kippenvelmomenten herinneren. Sindsdien ben ik fan van de rockers."

Zita Swoon - My Bond With You And Your Planet: Disco!

"Dit is één van de meest onderschatte Belgische bands. Stef Kamil Carlens is werkelijk een geniale man. Zita Swoon hoort thuis in de alternatieve scene, maar valt toch op in de mainstream. Dit door Afrikaanse invloeden en integere optredens."

Confetti's - Sound Of C

"Op dat moment was de single baanbrekend. Niemand had al iets gelijkaardigs gehoord. Ik werd meteen geprikkeld door de New Beat, en dit werd één van mijn favoriete nummers."

Eva De Roovere - Slaap Lekker (Fantastig Toch)

"De titel alleen al vind ik schitterend: Fantastig toch. Het spelen met woorden en neologismen heb ik altijd al leuk gevonden. Het lied bevat veel humor en is de absolute weerlegging van het feit dat Nederlands niet zingbaar zou zijn."

Novastar - Wrong

"Joost Zweegers is echt een enorm sympathieke gast. De meesten weten niet dat hij in Nederland geboren is. Dat is de ultieme bevestiging dat we wereldburgers zijn. Het is een leuk lied, en een typisch nummer van Novastar."

Volg het dossier in Gazet van Antwerpen van zaterdag 12 oktober tot zaterdag 19 oktober. Stem op uw favoriete Antwerpse nummer op www.metropoll.be

Een hele week Rock & Roll in uw krant. Vandaag: Netsky

Foto: Jan Van der Perre

Simon Stoffels

MEER OVER Deus