Ronde van Frankrijk komt in 2014 naar Ieper

De Ronde van Frankrijk komt naar Ieper in 2014. Dat vernam de redactie van de VRT van Ieperling Yves Leterme en de organisatie. Organisator ASO zou met een etappestart op de vierde of vijfde dag in de Kattenstad het begin van Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden, willen herdenken.

jrosquin

Er is al lang sprake dat de Tour de France de Westhoek zou aandoen in 2014. Ieper diende een kandidatuur in bij ASO om de wielerwedstrijd te mogen ontvangen.

"Uiteraard omwille van de koppeling met Wereldoorlog I. Ik denk dat we een decor kunnen zijn voor de Tour, qua omgeving en landschap maar ook de stad zelf. Ik denk dat we iets moois kunnen presenteren en heel wat mensen zullen bekoren om hieraan mee te werken", aldus burgemeester Jan Durnez.

De burgemeester zegt wel nog niet officieel op de hoogte te zijn gebracht door de organisatie. Daarvoor is het wachten tot de voorstelling op 23 oktober in Parijs. "Je kan niet veel vragen aan de Tour. Je kan enkel iets aanbieden, maar de ASO beslist uiteraard zelf."

De 101e Ronde van Frankrijk start op 5 juli 2014 in het Britse Leeds, en eindigt in Parijs op 27 juli.

Foto: PN De Eneco Tour deed in 2013 Ieper aan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen